Lukas Svedin

Jag är född och uppväxt på en liten travgård två km utanför Ljusdal. Travet har funnits inom familjen i över 60 år då min farfar började med travet på tidigt 50-tal, min pappa Hans Svedin är fortfarande aktiv och vi har tillsammans idag ett par hästar.

Mitt första travlopp körde jag 2001 på Gävletravet och det slutade med seger, ponnyn hette Batzeba II och var 99 cm hög, efter denna seger var jag fast. Tio år senare 2011 körde jag mitt första travlopp med ”stor” häst och det resulterade i ett tredjepris mot kuskar som Jorma Kontio, Jörgen Westholm och Jennifer Tillman. Och det är just det jag fascineras av med travsporten förutom kontakten med det underbara djuret som hästen är, så kan en liten amatör som jag möta en kille som Jorma Kontio med 10.000 kusksegrar i bagaget i min debut.

Travet har som sagt varit en stor del av mitt liv och jag kommer högst troligt aldrig lämna denna vackra sport. Därför är det extra roligt att du besöker min hemsida, här får jag presentera det jag sysslor med om dagarna.

Klicka runt lite och se om du kan hitta det du söker, om inte – tveka inte på att ringa, sms:a eller maila mig!

Lukas Svedin, +46 (0)72 207 97 22